VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura16/10/2019

NAJMLAĐI GLUMCI UKAZALI NA ZNAČAJ ZDRAVE ISHRANE

 

PRNjAVOR, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Grupa "Maleni" Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor večeras je izvela predstavu "Veselo povrće" kojom su vršnjacima, ali i odraslim sugrađanima ukazali na značaj zdrave ishrane.

 

Sandra Stojaković koja vodi najmlađu grupu u ovom pozorišnom ansamblu kaže da predstava na razumljiv i poučan način govori o kulturi ishrane, kao i značaju pravilne ishrane.

"Naši najmlađi članovi dali su sve od sebe da razvesele mališane u publici, a povratna reakcija je bila takva da s pravom možemo reći kako se naš zajednički višemjesečni rad na stvaranju predstave isplatio", rekla je Stojakovićeva Srni.

Umjetnički rukovodilac "Prosvjetine" Dramske scene Brankica Radonjić uputila je riječi zahvalnosti svim partnerima koji su dali doprinos u realizaciji predstave.

"Veliku zahvalnost dugujemo igraonici 'Fortunica' koja nam je omogućila sjajne kostime kako bi najmlađa publika uživala u vrhunskom scenskom prikazu. Zahvalni smo i štampariji 'Petrograf' koja je obezbijedila tehničke preduslove za izvođenje predstave i savršenu scenografiju", navela je Radonjićeva.

Predstava "Veselo povrće" izvedena je simbolično na Svjetski dan hrane, u okviru Pete pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji", koja traje do kraja oktobra.