VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija18/10/2019

POČEO SASTANAK VIŠKOVIĆA SA JAGODIĆEM

 

ROGATICA, 18. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik rogatičke opštine Milorad Jagodić započeli su danas u Rogatici sastanak na kojem će biti razgovarano o prioritetima razvojne politike ove lokalne zajednice.

 

Sastanku u zgradi opštine prisustvuje i mnistar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

"Ovo je prva posjeta premijera Viškovića Rogatici i iskoristićemo tu priliku i privilegiju da ga upoznamo o aktuelnoj situaciji, posebno sa osvrtom na određena ograničenja i smetnje u finkcionisanju lokalne vlasti", rekao je Jagodić Srni uoči susreta.

Prema njegovim riječima, premijer Srpske biće upoznat i o investicionim planovima opštine.

On očekuje da će Vlada Republike Srpske imati razumijevanje za pokretanje proizvodnje u Fabrici prečistača, zatim u vezi sa aktivnostima na vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu.

Jagodić kaže da je jedno od aktuelnih pitanja o kojim će biti riječi i otvaranje pogona firme "Mraz" sa Pala, koja bi u Rogatici trebalo da zaposli tridesetak tekstilaca.

On očekuje podršku republičkih vlasti i u sektoru vodoprivrede i regulisanja korita rijeke Rakitnice.

Jagodić kaže da bi idealno bilo i ako bi bili stvoreni uslovi i za realizaciju projekta utopljavanja lokalne osnovne škole, s ciljem postizanja standarda energetske efikasnosti.

On ističe da je za Rogaticu problem i to što magistralni put Sarajevo-Višegrad prolazi kroz glavnu ulicu, pa bi i o tome trebalo razgovarati sa rukovodstvom Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Višković i Jagodić će, nakon sastanka, posjetiti proizvodne objekte Mesne industrije "Vizion" u Rogatici, nakon čega su planirane izjave za novinare.