VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija19/10/2019

"NOVA TOPOLA" I "VOLUJAC" GENERATORI PRIVREDNOG RAZVOJA

 

PIROT, 19. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević predstavio je u Pirotu planove za razvoj slobodnih zona u Srpskoj i istakao da su Agroindustrijska zonu "Nova Topola" u Gradišci i Poslovna zona "Volujac" u Trebinju generatori sadašnjeg i budućeg privrednog razvoja.

 

Petričević, koji je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja dvije godine postojanja i rada Ugovorne okružne privredne komore Pirot i 176 godina privrednog udruživanja u tom gradu, zahvalio je domaćinima za poziv, te istakao značaj ovog jubileja.

On je upoznao prisutne da postoji veliki interes za razvoj postojećih poslovnih zona i uspostavljanje slobodnih zona u Republici Srpskoj, te naglasio da postoji veliki broj zainteresovanih poslovnih subjekata za te aktivnosti, naročito u Hercegovini, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Petričević je predstavio planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva na čijem je čelu da izmjenom relevantnih propisa stvore osnove za dinamičan razvoj slobodnih zona, te da u vezi sa tim imaju namjeru preuzeti najbolja iskustva.

On je dodao da u tom svjetlu treba posmatrati posjetu jednom veoma uspješnom projektu kakva je Slobodna zona "Pirot", čiji je obilazak najavio.