VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Specijalni servisi 06/11/2019

ZEČEVIĆ IZRADIO MAKETU TENKA "M-84" OD DRVETA

 

Maketa tenka bila je izložena na sajmovima u Brodu i Derventi, a na druga mjesta nisam išao jer nije baš lako prevoziti tenk, kroz osmijeh ističe Milan Zečević.

 

Priredio: Nenad SIMIĆ

BROD, 6. NOVEMBRA /SRNA/ - Stolar Milan Zečević iz Sijekovca kod Broda izradio je drvenu verziju tenka "M-84", i to nakon 40 dana neumornog rada, a za Srnu ističe da je ostvario želju da svojim rukama izradi maketu tenka.

"U početku je bila ideja da napravim i motor da bude pokretan, ali zbog velikih troškova odlučio sam se na ovu verziju. Tenk `M-84` je u manjim dimenzijama od drveta lipe", napominje Zečević.

On navodi da je imao i materijal od drveta koji nije imao gdje da upotrijebi.

Milan naglašava da je bilo ponuda da proda maketu, ali se nije dvoumio. Drveni tenk izložen je u blizini porodične kuće, gdje je i radionica.

"Dobijao sam 5.000 KM i nisam pristao. To sam radio zbog sebe i zadovoljstva.
Sve je od drveta, osim šarafa sa kojima su spojene gusjenice.

Maketa tenka bila je izložena na sajmovima u Brodu i Derventi, a na druga mjesta nisam išao jer nije baš lako prevoziti tenk", kroz osmijeh ističe Zečević.

On objašnjava da mu je najteže bilo da napravi gusjenice i zaobljenu kupolu.

"U bivšoj Jugoslaviji bio sam u VES-u - oklopno-mehanizovana jedinica, pa volim borbena vozila. Možda je neko mogao da naprvi maketu tenka i za nešto manje dana i sati, ali ja to nisam radio zbog takmičenja nego zbog ljubavi i želje da to uradim", napominje Zečević.

On se, inače, bavi drvopreradom, a skoro sve slobodno vrijeme posvećuje obradi drveta i inovatorstvu.

"Uživam dok stvaram. Radionica je moje mjesto odmora i kreativnosti. Rad mi pričinjava zadovoljstvo, a oblikovanje drveta je posebna strast, koju oduvijek volim", ističe Zečević.

Zečević je dobio priznanje "Najbolja inovacija inosta mladih 2015", koja mu je dodijeljena za izloženi za eksponat "DBD - Drvo blok drvo elementi /blokovi/".