VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

POTREBNO JEDINSTVO ZBOG BUDUĆIH GENERACIJA

 

GRADIŠKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su borci stvorili Republiku Srpsku i da su tada svi bili jedinstveni u namjeri da odbrane svoju zemlju i ostanu da u njoj žive, ali da i danas, kada je Srpska pred velikim izazovima, mora postoji jedinstvo zbog novih generacija i boraca koji su ugradili živote u njene temelje.

 

"Ne smije nam ništa biti važnije od Republike, jer je ona garancija našeg opstanka na ovim prostorima", istakao je Adžić povodom krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdana.

On je rekao da Gradska uprava i Vlada Republike Srpske moraju da brinu o borcima, porodicama poginulih boraca i njihovoj djeci, da nastoje da zbrinu socijalno urožene i stvaraju bolje uslove za život svih građana.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je slava Boračke organizacije prilika da još jednom pomenu poginule saborce.

On je istakao da je cilj gradske Boračke organizacije da u narednom periodu još aktivnije radi i da u saradnji sa institucijama doprinese poboljšanju statusa boračke populacije.

Povodom krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdana, u Gradišci je danas u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena liturgija, nakon čega je služen parastos i položeni su vijenci na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici grada, gradske Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, SUBNOR-a, Policijske uprave Gradiška i SNSD-a.