VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

BORAČKA ORGANIZACIJA OBILJEŽILA KRSNU SLAVU

 

PRNjAVOR, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Boračka organizacija opštine Prnjavor obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u Spomen- hramu na Vučijaku.

 

Zamjenik predsjednika Boračke organizacije opštine Prnjavor Slavoljub Vuković podsjetio je da ova boračka organizacija ima oko 6.700 članova, među kojima 1.100 ratnih vojnih invalida i oko 600 porodica poginulih boraca.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je Prnjavor u proteklom ratu izgubio 626 boraca, te da je druga opština u Republici Srpskoj po broju poginulih u odnosu na broj stanovnika.

"Kako kod nas nije bilo ratnih dejstava taj podatak dovoljno govori da su borci bili širom Republike Srpske i da je cijena koju smo platili visoka, da su borci ove opštine dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske i odbrani svoje opštine", rekao je Tomaš.

On je podsjetio da se u svim mjesnim zajednicama ove opštine tokom cijele godine služe parastosi i na taj način čuvaju uspomene na poginule borce.

"Njihov doprinos ne smijemo nikada zaboraviti, a Boračka organizacija će uvijek imati apsolutnu podršku lokalne zajednice", poručio je Tomaš.