VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/11/2019

LE MEZURIJE BIO NA KOSOVU I MOŽDA POVEZAN SA "AL KAIDOM"

 

MOSKVA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Moskva zahtijeva od Londona da ispita da li je sa "Al kaidom" povezan osnivač nevladine organizacije "Bijeli šljemovi" i bivši agent britanske obavještajne službe "MI-6" Džejms le Mezurije, koji je jedno vrijeme boravio na Kosovu, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Ona je rekla da bi London, umjesto što osuđuje kritike Moskve i Damaska upućene "Bijelim šljemovima", trebalo da razjasni da li je osnivač te organizacije povezan sa džihadistima.

"Pogledajmo ko je stvorio ovu strukturu. Poznato je da je jedan od osnivača `Bijelih šljemova` Džejms le Mezurije, koji je bivši obavještajac `MI-6`", istakla je Zaharova.

Zaharova je naglasila da je malo vjerovatno da se radi o slučajnosti, jer je taj isti čovjek viđen u sukobima širom svijeta, uključujući Balkan i Bliski istok, javio je "Sputnjik".

"Štaviše, veliki broj istraživanja ukazuje na to da je bio povezan sa `Al kaidom` dok je radio na Kosovu. Postoje podaci i o tome da su u njegovom timu bili članovi ove terorističke grupe", napomenula je Zaharova.

Ona je dodala da Moskva "jako želi" da čuje šta Londom ima da kaže o tim činjenicama.