VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/11/2019

"KIDS FEST" OTVORIO DRUGI DAN FESTIVALA

 

ZVORNIK, 12. NOVEMBRA /SRNA/ - Drugi dan 13. Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar" počeo je jutros u Domu omladine u Zvorniku Dječijim filmskim programom "Kids fest".

 

Ovaj program sadrži animirane filmove koji su nastali na radionici u okviru filmske škole "Prvog kadra" prošle godine u Zvorniku, uključujući i radove djece iz Zvornika koja su ove godine učestvovala na Koloniji animatorskog filma u Nišu, kao i na niškom filmskom festivalu "Konstantinov zlatnik".

Tokom dana, glumac i reditelj Jelena Radenović i reditelj Miloš Milovanović, u okviru filmske škole "Prvog kadra" održaće master klas "Osnove glume na filmu".

U takmičarskom programu biće prikazani dokumentarni filmovi "Siguran posao" Igora Toholja iz Srbije, "Tungrus" Rišija Čandne iz Indije, "Lolo" Leonarda Godina i Paula Menezesa iz Njemačke, "Patriota" Katje Fedulove, takođe iz Njemačke, "Teslin narod" Željka Mirkovića iz Srbije i kratki igrani film "To će biti naša tajna" Serhija Gonzalesa iz Španije.

U popodnevnim časovima predviđena je promocija knjige "Dugo i netremice-pogled na likove u dokumentarnom filmu", autora Vladimira Šojata, a u ovom događaju učestvovaće i urednik filmskog programa Doma kulture "Studentski grad" u Beogradu Igor Toholj.

Večernji termin, od 19.00 časova, posvećen je programu "Veče laureata", tokom koga će Jugoslovenska kinoteka upriličiti projekciju dokumentarnih filmova o BiH do 1949. godine, među kojima će biti prikazani i filmovi o Zvorniku i rijeci Drini.

Gost ove večeri je upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke Saša Erdeljanović.

Konferencija za novinare predviđena je za 13.30 časova.