VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/11/2019

DODIK DANAS SA RUNIĆEVOM I OBILAZI BUDUĆI POGON "JUMKA"

 

ISTOČNO SARAJEVO, 12. NOVEMBRA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u Drvaru, gdje će se sastati sa načelnikom opštine Dušicom Runić.

 

Sastanak će biti održan u zgradi opštine sa početkom u 13.00 časova.

Nakon sastanka, Dodik i Runićeva obići će objekat u Poslovnoj zoni "Mlin" u kojem bi uskoro trebalo da počne sa radom proizvodni pogon "Jumka", čija rekonstrukcija je u toku, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Posjeta objektu na Mlinskom putu u kojem će raditi budući pogon "Jumka" planirana je za 13.45 časova.

Srna nezvanično saznaje da bi, zajedno sa Dodikom i Runićevom, radove na ovom objektu trebalo da obiđe i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

Dodik bi tokom posjete Drvaru trebalo da posjeti i nekoliko srpskih povratničkih porodica u ovoj lokalnoj zajednici, a za 14.15 časova u selu Mokronoge planirana je posjeta porodici Novke Bojić, koja će početi da radi u novom pogonu "Jumka".

Generalni direktor "Jumka" Radoslav Trajković rekao je ranije da su u septembru na sastanku sa predstavnicima opštine Drvar dogovoreni tehnički detalji u vezi sa rekonstrukcijom objekta u kojem će biti proizvodni pogon.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić ranije je rekla Srni da otvaranje proizvodnog pogona "Jumka" predstavlja preporod za ovu lokalnu zajednicu i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju.