VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika15/11/2019

UHAPŠENO OSAM LICA, PRETRESI IZVRŠENI NA DEVET LOKACIJA

 

BANjALUKA, 15. NOVEMBRA /SRNA/ - U okviru operativne akcije kodnog naziva "Merlin 2" slobode je lišeno osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama, a pretresi su izvršeni na devet lokacija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

 

Akciju provode policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a po naredbi Okružnog suda Banjaluka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Policijske uprave Gradiška, te na po jednoj lokaciji na području policijskih uprava Banjaluka i Prijedor.

"Predmeti izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste lica lišena slobode biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku i to mobilni telefoni i određena količina opojne droge marihune", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a ističu da je prilikom provođenja akcije "Merlin 2" u Gradiški povrijeđena jedna policijska službenica, kada je lice lišeno slobode pokušalo da pobjegne.

Akcija "Merlin 2" provodi se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.