VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo17/11/2019

MIGRANT NAJVJEROVATNIJE POVRIJEĐEN PRILIKOM UPOTREBE ORUŽJA

 

RIJEKA, 17. NOVEMBRA /SRNA/ - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je tokom policijske intervencije u sklopu suzbijanja ilegalnih migracija na području Gorskog kotara teže povrijeđen migrant i to najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

 

Božinović je rekao da je migrant teže povrijeđen na nepristupačnom terenu, u blizini Tuhobića, pet kilometara od prvog puta i da je prevezen u riječku bolnicu, gdje je operisan.

"Oko 17.00 časova hrvatska policija je postupala u sprečavanju prolaska grupe ilegalnih migranata preko teritorije Hrvatske, koja se najvjerovatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen", rekao je Božinović.

Na pitanje da li su i migranti bili naoružani, Božinović kaže da u ovom trenutku ne može da govori o detaljima i da je naložen uviđaj.

"Po tome će postupati nadležno Županijsko državno tužilaštvo, koje će obaviti uviđaj. Direktor policije uputio je u Rijeku stručni tim, tako da ćemo imati više informacija", istakao je Božinović.

Božinović je sinoć u riječkoj bolnici razgovarao sa ljekarima koji su operisali migranta, prenose hrvatski mediji.

Preostalih petnaestak migranata iz grupe, naveo je Božinović, privedeni su u policijsku stanicu.