VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/11/2019

ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ SUGRAĐANKI

 

MRKONjIĆ GRAD, 19. NOVEMBRA /SRNA/ - Gradski hor "Mali princ" iz Mrkonjić Grada održao je godišnji koncert pod nazivom "Djeca djeci", a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć sugrađanki Jeleni Sladojević /30/ kojoj je potrebno liječenje u privatnoj klinici u Novom Sadu.

 

Gosti na koncertu bili su mališani iz Dječijeg vrtića "Milja Đukanović", te Elena Kesić, dobitnica brojnih nagrada i priznanja na muzičkim festivalima.

Umjetnički rukovodilac Udruženja "Mali Princ" Milijana Malić rekla je novinarima nakon sinoćnjeg koncerta da je ovo 11. tradicionalni koncert koji ima humanitarni karakter i svake godine novac proslijede onima kojima je najpotrebniji.

"Skupili smo 701 KM, a ova pomoć je mala karika za našu sugrađanku i majku našeg školskog drugara koja se bori sa teškom bolešću", istakla je Malićeva.

Kesićeva, koja je izvela dvije kompozicije, kaže da se nada da će Sladojevićeva ozdraviti i da joj je čast što je učestvovala u ovoj humanitarnoj priči.

Jeleni Sladojević je prije tri godine dijagnostifikovana Hodžkinova bolest i podvrgnuta je hemioterapijama u Banjaluci, ali je njeno zdravstveno stanje i dalje teško.

Ona planira da nastavi liječenje u jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu koja nudi najsavremeniju metodu liječenja, a ujedno je i jedina nada za ovu mladu majku.

Mrkonjićani su pokrenuli brojne aktivnosti da bi skupili novac i pomogli sugrađanki.

Za pomoć Jeleni Sladojević otvoren je žiro račun kod NLB banke Banjaluka, broj 562-099-81559655-52, a za uplate iz inostranstva potrebno je naznačiti IBAN BA395620998155966037, SVIFT: RAZBBA22.