VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/11/2019

NEDOPUSTIVA POLITIČKA ZLOUPOTREBA BORS-a

 

BANjALUKA, 19. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić izjavio je da BORS nije ni antivladina, ni antiopoziciona organizacija, te da su nedopustivi pokušaji njene političke zloupotrebe.

 

"Mi smo nevladina, nacionalna i patriotska organizacija koja mora i treba biti korektivni faktor kada je riječ o najkrupnijim pitanjima za sudbinu Srpske", rekao je Savčić za ATV komentarišući činjenicu da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nedavno pocijepao svoju boračku knjižicu i pozvao borce da isto urade.

On je naveo da je BORS uspio da očuva dostignuti nivo prava boraca Vojske Republike Srpske, ali i da uvede nova, što je, kako kaže, uspjeh s obzirom na trenutnu društveno-ekonomsku situaciju.

"Tražimo pravedna rješenja i da najugroženiji pripadnici boračke populacije dobiju bolji materijalni položaj. To se, prije svega, odnosi na nezaposlene demobilisane borce koji su najosjetljiviji i najugroženiji dio. Cilj je da se napravi socijalna karta kada je riječ o tim ljudima i utvrdi njihov tačan broj kako bi im se pomoglo", rekao je Savčić.