VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija05/12/2019

POTPISAN UGOVOR ZA MORAVSKI KORIDOR

 

BEOGRAD, 5. DECEMBRA /SRNA/ - Komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora, odnosno dionice auto-puta Pojate-Preljina, koji će povezivati evropske koridore 10 i 11, potpisan je danas u Beogradu, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog konzorcijuma "Behtel-Enka" Majkl Vilkinson i Mehmet Tara.

Vučić je istakao da je riječ o auto-putu koji su ljudi sanjali decenijama, a značiće bolji život za građane u Moravičkom, Raškom i Rasinskom okrugu.

On je istakao da će Moravički koridor biti najširi auto-put u Srbiji - za 0,8 metara širi od ostalih, kao i da je riječ o digitalnom auto-putu.

Moravski koridor biće dugačak 112 kilometara, a povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka - Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju.

Predviđeno je da na Moravskom koridoru bude izgrađen 71 most, 23 nadvožnjaka i pet podvožnjaka, 31 propust, kao i 11 petlji.

Tokom gradnje biće regulisani vodotoci Morave kojima prolazi, a koridor će dati novu šansu velikom broju industrijskih zona planiranih duž njega.