VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana05/12/2019

SJEDNICA NASTAVLJENA RASPRAVOM O VISOKOM OBRAZOVANjU

 

BANjALUKA, 5. DECEMBRA /SRNA/ - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci raspravom o nacrtima zakona o visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u ovoj oblasti.

 

Ovi nacrti zakona, koji se u parlamentu razmatraju objedinjeno, imaju za cilj podizanje ukupnog kvaliteta u sistemu visokog obrazovanja u Srpskoj.

Na dnevnom redu drugog dijela osme redovne sjednice su i Nacrt zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i Nacrt zakona o sportu.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske - prijedlog narodnih poslanika Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji.

Skupština će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Na dnevnom redu je i izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Narodna skupština će razmatrati i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Narodna skupština juče je razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrt zakona o poreskom postupku Republike Srpske. /nastaviće se/boj/mis/ljlj