VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana05/12/2019

VRHOVAC: ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANjU NAJPOTREBNIJI SRPSKOJ

 

BANjALUKA, 5. DECEMBRA /SRNA/ - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dražen Vrhovac smatra da je nacrt zakona o visokom obrazovanju jedan od najpotrebnijih zakona u Srpskoj.

 

Tokom objedinjene skupštinske rasprave o nacrtima zakona o visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske, Vrhovac je istakao da se mora podići nivo ljestvice koja će donijeti kvalitet u visokom obrazovanju.

Poslanik SNSD-a Gordana Tešanović izrazila je očekivanje da će Nacrtom zakona o visokom obrazovanju biti ponuđena nova rješenja u ovoj oblasti u Republici Srpskoj.

"Raduje me činjenica da je skupštinski Odbor za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje usvojio zaključak kojim se ovaj nacrt zakona upućuje u javnu raspravu u trajanju od tri mjeseca kako bi se dobio što kvalitetniji prijedlog zakona", rekla je Tešanovićeva.

Poslanik SDS-a Željko Babić rekao je da je Nacrt zakona o visokom obrazovanju važan, jer je visoko obrazovanje jedan od segmenata budućnosti Republike Srpske.

Babić smatra da ovaj nacrt zakona predstavlja napredak u odnosu na postojeći Zakon o visokom obrazovanju. /nastaviće se/mis/boj/ljlj