VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija05/12/2019

SANITETSKA VOZILA ZA 15 DOMOVA ZDRAVLJA VRIJEDNA 1,5 MILIONA KM

 

BANjALUKA, 5. DECEMBRA /SRNA/ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor poslovne jedinice preduzeća "Brčko gas" u Laktašima Ivana Božunović potpisali su danas u Banjaluci ugovor o nabavci sanitetskih vozila za 15 domova zdravlja u Srpskoj, vrijedan 1.466.872 KM sa PDV-om.

 

Sanitetska vozila biće uručena domovima zdravlja u jedinicama lokalnih samouprava Istočni Stari Grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Foča, Kneževo, te Petrovo, Brod, Bileća, Kostajnica, Gacko, Ribnik, Gradiška, Kozarska Dubica i Novi Grad.

Šeranić je rekao da je ovo značajan doprinos unapređenju kvaliteta usluga u okviru primarne zdravstvene zaštite, kao i same hitne medicinske službe.

"Očekujemo da će, shodno ugovoru, isporuka biti realizovana za 120 dana od potpisivanja i da će vozila biti nabavljena u skladu sa pravilnikom o otvaranju zdravstvenih ustanova, u kojem su definisani minimalni uslovi koje ta vozila treba da sadrže", rekao je Šeranić novinarima.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, jer su sanitetska vozila nabavljena iz donatorskih sredstava te zemlje.

Božunovićeva je navela da je riječ o vozilima modela "folksvagen krafter", te da su opremljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

"Riječ je o savremenim vozilima sa traženim karakteristikama, kako bi bili olakšani komunikacija i prevoz pacijenata do mjesta pružanja pomoći", rekla je Božunovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanija "Brčko gas" mogla da bude dio ovih aktivnosti, koje imaju i humani karakter.