VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika06/12/2019

U PROGRAMU REFORMI BiH NE PIŠE NI ANP NI MAP

 

SARAJEVO, 6. DECEMBRA /SRNA/ - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da u dokumentu Program reformi BiH, koje je potpisalo Predsjedništvo BiH, ne piše ni Godišnji nacionalni plan /ANP/ ni Akcioni plan za članstvo /MAP/.

 

"ANP ne znači članstvo. Ja sam pogledao taj papir koji su potpisali članovi Predsjedništva BiH. On je izbalansiran i ni jednom riječi se ne spominje ANP ili MAP. Tih skraćenica nema, ali je činjenica da se on upućuje NATO-u u Brisel". Zato je bolje da ne nagađamo, već da sačekamo", rekao je Pavić.

On smatra da ne treba gubiti vrijeme, iscrpljivati se i prepirati oko svega toga.

Prema njegovim riječima, niko ne zna tačno ni šta znači ANP ni koje elemente on treba da sadrži, a većina ne zna ni šta je navedeno u dokumentu koji je Predsjedništvo BiH usvojilo i onda se raspredaju razne priče.

Pavić je rekao da DNS nije razgovarao sa SNSD-om o pozicijama na nivou BiH.

"Mi očekujemo da ćemo participirati u vlasti na nivou BiH, a drugo su očekivanja", rekao je Pavić za sarajevsko "Oslobođenje", komentarišući informacije da će Dragutin Rodić iz DNS-a biti novi ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Prema njegovim riječima, u ovoj stranci još nisu razgovarali o bilo kakvim koalicijama pred lokalne izbore iduće godine.

"DNS uvijek učestvuje samostalno na listama za odbornike. Posljednji put smo imali koaliciju sa SNSD-om, a sada je SNSD naglašavao da se ne bi pravili neke globalne koalicije. Mi još nismo zauzeli stav o tome", naveo je Pavić.