VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo06/12/2019

ODGOĐEN DOLAZAK DRŽAVLJANA BiH IZ SIRIJE

 

SARAJEVO, 6. DECEMBRA /SRNA/ - Za sutra planirani povratak grupe državljana BiH iz Sirije odgođen je do daljeg zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u toj bliskoistočnoj zemlji, saopšteno je danas iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

 

U saopštenju se napominje da je ovo ministarstvo izvršilo sve pripreme za prijem državljana BiH povratnika iz Sirije, odnosno prve grupe žena i djece, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Savjeta ministara.

Ministarsatvo bezbjednosti u stalnom je kontaktu i nastavlja saradnju sa međunarodnim partnerima, da bi transport državljana BiH iz Sirije bio izvršen kada se za to steknu povoljni uslovi.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je danas Srni da je u toku pronalaženje adekvatne lokacije za žene i djecu koji bi trebalo da, najvjerovatnije, sutra budu deportovani iz Sirije u BiH.

Mektić je istakao nakon današnje vanredne telefonske sjednice Savjeta ministara da za sada nije poznat tačan broj tih lica.

Srna je ranije objavila da bi trebalo da dođe prva prva grupa od 24 lica.