VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/12/2019

POHVALE POLICIJI ZBOG BRZOG PRONALASKA OSUMNjIČENIH ZA UBISTVO

 

BRČKO, 7. DECEMBRA /SRNA/ - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić pohvalio je dobro rukovođenje i angažman pripadnika brčanske Policije na otkrivanju i privođenju osumnjičenih za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića.

 

Milić je rekao Srni da su detalji mučenja i ubistva Zejćirovića, koji su kroz video materijal dospjeli u javnost, uznemirili ne samo građane Brčkog, već sve u BiH, pa i šire.

"Zamislite šta bi se desilo da su jezivi detalji mučenja i ubistva ovog mladića dospjeli u javnost, a da su osumnjičeni za to krivično djelo ostali nepoznati ili van domašaja policijskih organa", rekao je Milić.

On je dodao da Policija distrikta Brčko, uzimajući u obzir njenu važnost, ali i postignute rezultate, zaslužuje svaku vrstu podrške institucija vlasti i građana.

Srna nezvanično saznaje da se danas nastavlja uviđaj na lokaciji u naselju Vučilovac, gdje je juče iz rijeke Save izvučeno tijelo mladića za koje se pretpostavlja da je nestali Edin Zejćirović.

Osnovni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića.

Šef Operativno-komunikacijskog centra brčanske policije Halid Emkić rekao je Srni da policija ne može bilo šta komentarisati o ovom slučaju dok se ne okonča istraga.