VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/12/2019

RODOLJUB VIDAKOVIĆ PREDSJEDNIK UDRUŽENjA PENZIONISANIH POLICAJACA

 

ZVORNIK, 7. DECEMBRA /SRNA/ - Rodoljub Vidaković izabran je danas za predsjednika Udruženja penzionisanih policijskih službenika Republike Srpske.

 

Vidaković je izabran na osnivačkoj Skupštini penzionisanih policijskih služenika Republike Srpske, koja je održana u Zvorniku.

Na mjesto predsjednika Skupštine izabran je Goran Abazović iz Bijeljine, a za sekretara Udruženja Radovan Vidović iz Zvornika.

Vidaković je rekao novinarima da su se organizovali kako bi se izborili za veća i bolja prava penzionisanih policijskih službenika.

On je objasnio da se penzionisani policijski službenici nisu prepoznali ni u jednom udruženju zahvaljujući kome bi mogli da ostvaruju svoja prava ili traže povoljnije uslove za sticanje penzije.

"Osnivanje ovog udruženja je možda iznuđen potez, jer su policijski službenici penzionisani pod veoma nepovoljnim uslovima, koje je setom zakona 2001. propisao visoki predstavnik", napomenuo je Vidaković.

Prema njegovim riječima, jedinstven stav penzionisanih policijskih službenika jeste da i oni koji su stvarali Republiku Srpsku, a penzionisani su pod veoma nepovoljnim uslovima, ostvaruju prava kao i policijski službenici koji sada idu u penziju kada su uslovi mnogo povoljniji.

Vidaković je istakao da će njihovi zahtjevi, koji se odnose na povoljnije ostvarivanje penzija, biti upućeni nadležnim organima Republike Srpske, te da se nada da će naići na razumijevanje.