VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti13/12/2019

PRIMJERAK MONOGRAFIJE O ŠESTOJ SANSKOJ BRIGADI PORODICAMA POGINULIH

 

PRIJEDOR, 13. DECEMBRA /SRNA/ - Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora i Boračka organizacija opštine Oštra Luka pozvale su danas članove porodica poginulih pripadnika Šeste sanske pješadijske brigade da dođu po primjerak monografije o ovoj jedinici.

 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Oštra Luka Janko Stojnić rekao je da je prilikom štampanja prvog izdanja određeno da porodicama poginulih bude podijeljen po jedan primjerak, što je ukupno 471, koliko je poginulih i nestalih boraca ove jedinice.

"Imali smo pretpromociju knjige za Dan opštine, pa promociju na Dan brigade, bilo je promotivnih aktivnosti i u Banjaluci i u Novom Sadu, juče smo jednom broju porodica knjige podijelili u Prijedoru, ali i dalje ima porodica koje nemaju ovu informaciju, pa je na ovaj način želimo plasirati još jednom", rekao je Stojnić danas Srni.

On je dodao da se spisak imena poginulih i nestalih boraca Šeste sanske brigade na osnovu kojeg se dijele monografije nalazi u prostorijama Boračke organizacije u Oštroj Luci i da tamo porodice mogu doći po svoj primjerak, a da dio porodica to može ostvariti i u Prijedoru.

U Organizaciji porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora Srni je danas rečeno da u prostorijama ove organizacije knjigu mogu dobiti porodice koje žive u Prijedoru, odnosno koje su pravo na porodičnu invalidninu ostvarile posredstvom Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora.

Na evidneciji ove organizacije su porodice 56 poginulih i nestalih pripadnika Šeste sanske pješadijske brigade.

Autor monografije je Radovan Jović, a prvo izdanje štampano je u hiljadu primjeraka.