VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet21/01/2020

MIŠUSTIN PREDSTAVIO LISTU MINISTARA U NOVOJ VLADI

 

MOSKVA, 21. JANUARA /SRNA/ - Premijer Rusije Mihail Mišustin predstavio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu listu novih kandidata za funkcije ministara u ruskoj Vladi, objavljeno je na internet stranici ruskog Kremlja.

 

Iz Kremlja je saopšteno da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ministar odbrane Sergej Šojgu zadržati svoje funkcije nakon reorganizacije Vlade.

Osim toga, pozicije su zadržali i ministar finansija Anton Siluanov, ministar energetike Aleksandar Novak i ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.
Putin je za šefa kabineta postavio Dmitrija Grigorenka, a prvi zamjenik premijera biće Andrej Belousov.

Premijer Rusije imaće devet, umjesto dosadašnjih deset zamjenika, a među njima su Grigorenko, Jurij Trutnev, koji će biti zadužen za Daleki istok, Viktorija Abramčenko, Jurij Borisov, Tatjana Golikova, Aleksej Overčuk, Marat Husnulin i Dmitrij Černišenko, javio je "Sputnjik".

U novoj Vladi su još ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, ministar industrije i trgovine Denis Manturov, ministar zdravstva Mihail Muraško, ministar građevinarstva Vladimir Jakušev, ministar za vanredne situacije Evgenije Zinčev, ministar za komunikacije Maksut Šadajev, ministar za saobraćaj Evgenije Ditrih i ministar kulture Olga LJubimova.