VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija27/01/2020

ZAVRŠENA PRVA FAZA IZGRADNjE VODOVODA I KANALIZACIJE

 

BILEĆA, 27. JANUARA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u Bileći prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom završetka prve faze radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije u ovoj opštini.

 

Višković je istakao da Vlada posmatra Srpsku od Trebinja do Novog Grada i da je za nju značajna izgradnja infrastrukture, uključujući ovaj vodovod i kanalizaciju.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i narodni poslanik Radovan Vuković i načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći počeo je u oktobru 2017. godine u ukupnoj vrijednosti projekta 3,9 miliona KM.

Nakon ove svečanosti premijer Srpske će razgovarati sa načelnikom opštine Miljanom Aleksićem u zgradi opštine, a u 13.00 časova prisustvovaće slavskom obredu povodom Svetog Save, krsne slave opštine u Domu kulture "Jevto Dedijer".

U opštinu Bileća od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je više od 44,5 miliona KM, dok je oko 16,5 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da je u protekle dvije godine u značajne projekte na području ove opštine uloženo 2,1 milion KM iz donatorskih sredstava Vlade Srbije, republičkog budžeta, sredstava klirinškog duga.

Opština Bileća danas proslavlja svoju krsnu slavu - Svetog Savu.