VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo29/01/2020

POČELI RADOVI NA OBJEKTU VRIJEDNI 200.000 KM

 

ŠAMAC, 29. JANUARA /SRNA/ - Na objektu Osnovne škole "Obudovac" u Obudovcu počeli su radovi na sanaciji krova škole i mokrih čvorova, vrijedni oko 200.000 KM, koje finansiraju vlade Srbije i Republike Srpske i opština Šamac.

 

Direktor škole u Obudovcu Kosovka Panić istakla je da je riječ o značajnim investicijama, te da će realizacijom ova dva projekta biti značajno poboljšani uslovi za rad nastavnika i 255 učenika od prvog do devetog razreda.

"Prošla godina za nas je bila veoma uspješna jer smo imali posjetu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović koja je ispunila obećanje dodijelivši sredstva od 81.145 KM za sanaciju krova na školi koji dugo godina prokišnjava", rekla je Panićeva.

Ona je dodala da je Vlada Republike Srpske odobrila 100.000 KM za sanaciju šest mokrih čvorova, a opština Šamac pomogla tehničku i administrativnu realizaciju projekata.

"Očekujemo da naš projekat energetske efikasnosti dobije zeleno svjetlo kako bi bila izmijenjena stara i dotrajala stolarija. Imamo obećanje Vlade Republike Srpske da ćemo dobiti sredstva u okviru programa energetske efikasnosti", navela je Panićeva.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da su vlade Srbije i Republike Srpske zajedno sa opštinom Šamac uložile sredstva u školu u Obudovcu, kao i da je izgrađeno obdanište, izražavajući nadu da će se takav trend i nastaviti.

"Opština Šamac je tokom prošle godine izdvojila 10.000 KM, a i ove godine će izdvojiti toliko", dodao je Milićević.