VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Stanje na putevima17/02/2020

MAGLA MJESTIMIČNO U DOBOJU I FOČI

 

BANjALUKA, 17. FEBRUARA /SRNA/ - Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a magle mjestimično ima na području Doboja i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu od Klašnica do prijedorske petlje zbog radova radnim danima od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je potpuna obustava saobraćaja, svaki dan osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i Ukrina-Gornja Vijaka.

U Federaciji BiH /FBiH/ su na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima jaki udari vjetra.

Niska temperatura pogoduje formiranju poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Šuica-Livno učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno ujutro i uveče.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.