VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo17/02/2020

RADIVOJEVIĆ: STANjE BEZBJEDNOSTI STABILNO

 

VLASENICA, 17. FEBRUARA /SRNA/ - Stanje bezbjednosti na području Policijske stanice /PS/ Vlasenica u 2019. godini bilo je stabilno, zabilježeno je ukupno 57 krivičnih djela, što je približno na istom nivou kao u prethodnoj godini, navedeno je u izvještaju o radu ove stanice koji je danas usvojila Skupština opština.

 

Komandir Policijske stanice Vlasenica Zoran Radivojević objasnio je da je od ukupnog broja krivičnih djela 50 počinjeno u oblasti opšteg kriminaliteta, pet u oblasti privrednog kriminaliteta, te dva krivična djela zloupotrebe droge.

On je dodao da u sktrukturi krivičnih djela preovladavaju krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, te krađe i teške krađe, kojih je bilo na približno istom nivou kao i prethodne godine, a koje su u visokom stepenu rasvijetljene.

"Naročito bih naglasio da smo imali teške krađe, odnosno provale u kuće na periferiji opštine i da smo identifikovali kriminalnu grupu koja je dejstvovala na našem staničnom području, a takođe i na ostalim područjima Policijske uprave Zvornik", rekao je Radivojević novinarima nakon sjednice.

On je dodao da je u 2019. na tom području zabilježeno i jedno razbojništvo koje je, takođe, vrlo brzo i efikasno rasvijetljeno, a počinioci uhapšeni i procesuirani.

Radivojević je naveo da je počinjeno i jedno ubistvo iz nehata.

"Nešto je povećan broj djela i prekršaja u oblasti javnog reda i mira, ali nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti napada na policijske službenike", rekao je Radivojević.

On je naveo da su pripadnici Policijske stanice Vlasenica u prošloj godini evidentirali 26 saobraćajnih nezgoda, od kojih su 15 kao posljedicu imale materijalnu štetu, devet lake tjelesne povrede, te dvije teške tjelesne povrede.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, Radivojević kaže da područje PS Vlasenica svojim geostrateškim položajem predstavlja jedan od krakova kojima se kreću migranti.

"Trasa kretanja je Srbija preko Bratunca, Zvornika, Milića, Vlasenice i dalje ka Federaciji BiH", objasnio je Radivojević.

On je rekao da u 2019. godini nije bilo incidentnih situacija u kojima su učestvovali migranti.