VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/02/2020

STEVANDIĆ: SLIJEDIMO ODLUKE NARODNE SKUPŠTINE SRPSKE

 

SARAJEVO, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Član zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Nenad Stevandić izjavio je da predstavnici Republike Srpske na današnjoj sjednici Komisije nisu podržali predloženi dnevni red, zbog čega sjednica nije mogla biti održana.

 

"Ponašamo se u svim komisijama kao predstavnci Republike Srpske i slijedimo odluke Narodne skupštine Srpske kao najvišeg zakonodavnog tijela i reprezenta volje građana Srpske", istakao je Stevandić u izjavi za Srnu.

Stevandić je precizirao da su on i dvojica članova Komisije iz SNSD-a Nikola Špirić i Sredoje Nović glasali protiv dnevnog reda, a da je Mirko Šarović iz SDS-a bio uzdržan prilikom glasanja o dnevnom redu sjednice Komisije.

"Nismo usvojili dnevni red i sjednica nije mogla biti održana", kaže Stevandić, navodeći da je bilo predviđeno razmatranje više izvještaja i prijedloga budžeta OBA.

On je izrazio nadu da predstavnici Srpske ovim šalju prijateljsku poruku o potrebi saradnje, a ne nametanja volje, jer nametanje na jednom mjestu i pokušaj destabilizacije dobijaju odgovor na drugom mjestu.

"Ovo je još jedna od naših poruka da se dogovorimo, a ne da se svađamo", zaključio je Stevandić.

Za donošenje odluka u zajedničkim komisijama, pored opšte većine, potreban je i najmanje jedan glas iz svakog naroda.