VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/02/2020

BEZ SAGLASNOSTI O USTAVNOM SUDU

 

SARAJEVO, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Pitanje Ustavnog suda BiH je političko iz aspekta nezadovoljstva dva konstitutivna naroda u BiH načinom funkcionisanja ove institucije, kao i prisustva stranih sudija u Ustavnom sudu, ocijenio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac tokom susreta sa ambasadorom Njemačke u BiH Margret Uber.

 

Košarac je sa Uberovom razgovorao o političkoj situacija u BiH nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa statusom poljoprivrednog zemljišta u Republici Srpskoj, o čemu sagovornici nisu postigli saglasnost, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Na današnjem sastanku u Sarajevu, čiji je fokus bio na bilateralnoj saradnji dvije zemlje, naglašeno je da je važno zakazati sastanak radne grupe za ekonomsku saradnju BiH i Njemačke, cijeneći potrebu za novim stranim ulaganjima u BiH, te plasmanom proizvoda iz BiH na njemačko tržište kroz spoljnotrgovinski promet između ovih zemalja.

Košarac je istakao da je EU glavni spoljnopolitički cilj BiH, te da je potrebno učiniti dodatne napore na sprovođenju reformi.