VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika20/02/2020

IZETBEGOVIĆEVA IZJAVA MOŽE SE PROTUMAČITI KAO POZIV NA UBISTVO DODIKA

 

BANjALUKA, 20. FEBRUARA /SRNA/ - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da se izjava predsjednik SDA Bakira Izetbegovića "da će nestati kriza u BiH ako nestane Milorad Dodik sa političke scene" veoma bezobrazna i brutalna, te da se može protumačiti i kao poziv na ubistvo.

 

"Veoma je ružno tako govoriti o srpskom članu Predsjedništva BiH. On /Izetbegović/ pokušava da individualizuje problem Milorada Dodika u BiH. Međutim, Narodna skupština i sve srpske stranke u Srpskoj jednoglasno su stali iza zaključaka koji traže odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH. To su podržali i Hrvati u BiH", konsatatovao je Mazalica.

On je naglasio da je velikobošnjačka hegemonistička politika Bakira Izetbegovića i SDA ostala usamljena u BiH.

"To što im stranci pomažu u održavanju lažne slike o tome da u BiH vlada pravda i pravni sistem u kojem strane sudije oslučuju, daje mu za pravo da daje takve izjave", rekao je Mazalica za RTRS i dodao da "ovo nije pravni poredak i da strane sudije u Ustavnom sudu nisu u skladu sa modernim evropskim pravnim tekovinama".

Kada je riječ o viskom predstavniku u BiH Valentinu Incku i njegovim razgovorima sa predstavnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova, Mazalica je rekao da Incko prelazi preko činjenice da je u BiH godinama kršen pravi sistem nametanjem odluka i zakona od strane viskih predstavnika.

"Incko je prećutao da BiH ne može da uđe u EU sa stranim sudijama u Ustavnom sudu i visokim predstavnikom", ukazao je Mazalica.