VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/02/2020

ODREĐEN PRITVOR INSPEKTORIMA POLICIJSKE UPRAVE BANjALUKA

 

BANjALUKA, 20. FEBRUARA /SRNA/ - Okružni sud Banjaluka odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Grujiću i Jeleni Florijan, inspektorima Odjeljenja za privredni kriminalitet banjalučke Policijske uprave, osumnjičenim za primanje mita, saznaje Srna.

 

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka uhapšeni su 18. februara u policijskoj akciji kodnog naziva "Sirano" zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske naveli su da je prilikom lišavanja slobode kod njih pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama Srne, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju "Sirano" sproveli su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.