VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/02/2020

OTVARANjE VRTIĆA U NASELJU STARČEVICA

 

BANjALUKA, 24. FEBRUARA /SRNA/ - Novi dječiji vrtić u banjalučkom naselju Starčevica za smještaj 50 djece trebalo bi da bude stavljen u funkciju do petka, 28. februara, u okviru velikog plana proširenja kapaciteta predškolskih ustanova čiji je cilj da se otvori 600 novih mjesta u gradskom sistemu vrtića.

 

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove ističu da se privodi kraju rekonstrukcija ovog prostora u Ulici Prve krajiške brigade, koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, u kojem će biti smještena jedna jaslička i jedna vrtićka grupa mališana, uzrasta od tri do šest godina.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji će rukovoditi i ovim novim vrtićem, ranije su istakli da je Starčevica jedno od najvećih gradskih naselja, da su potrebe velike i da je ovaj projekat od velikog značaja.

Ovo je samo jedan od projekata izgradnje vrtića u Banjaluci, jer je u toku gradnja vrtića u naselju Petrićevac za boravak više od 100 djece, a uskoro se očekuje i druga faza radova na budućem vrtiću u naselju Lazarevo, u vrijednosti od milion KM, kako bi tokom ove godine bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Novi dio vrtića "Kolibri" moći će da primi oko 170 djece.

Za ovu godinu najavljeno je i uređenje devastiranog objekta koji se nalazi pored najstarijeg vrtića, "Ježeve kućice", a koje je nekada koristilo Udruženje "Duga".

U planu su i radovi u naselju Kuljani, gdje bi novi vrtić trebao biti smješten u objektu stare škole, te prenamjena gradskog prostora u naselju Obilićevo, koji će biti pretvoren u vrtić.