VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika18/03/2020

RAZGOVARANO O IZAZOVIMA U SUZBIJANjU VIRUSA KORONA I O KOSMETU

 

BEOGRAD, 18. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kancelar Njemačke Angela Merkel u današnjem razgovoru putem video-linka detaljno su razmatrali izazove u suzbijanju zarazne bolesti izazvane virusom korona i pitanje dijaloga Beograda i Prištine.

 

Vučić i Merkelova su se zauzeli za skori nastavak dijaloga s ciljem sveobuhvatnog dogovora o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić je zahvalio Njemačkoj i Merkelovoj lično za pažnju i brigu za Srbiju i zemlje zapadnog Balkana, saopšteno je na sajtu predsjednika Srbije.

On je poručio da će preduzeti sve neophodne korake radi uspješnog nastavka dijaloga Beograda i Prištine i izbjegavanja koraka koji bi unazadili međusobne odnose kako bi se ostvarila konstruktivna i otvorena atmosfera za pregovore.

Merkelova je pozdravila spremnost predsjednika Srbije za početak dijaloga o trgovini i necarinskim barijerama između Srbije i /samoproglašenog/Kosova uz posredovanje EU.

Ona je pozdravila spremnost Srbije za sprovođenje Briselskog sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnom linijom, čiji će prvi korak biti puštanje u rad stanice Merdare, pri čemu je Vučić insistirao na punom poštovanju i sprovođenju svih odredaba Briselskog sporazuma.