VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/03/2020

MIĆIĆ: POLITIČKE AKTIVNOSTI U DRUGOM PLANU

 

BIJELJINA, 19. MARTA /SRNA/ - Mićo Mićić, dosadašnji predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina, koji je isključen iz stranke, izjavio je danas da radi na osnivanju nove stranke, ali da su trenutno sve političke aktivnosti stavljene u drugi plan, jer je sada važno sprečavanje pojave virusa korona.

 

Na pitanje novinara da li je tačno da je stranka formirana, odnosno već registrovana u sudu, Mićić je rekao da se na tome radi, ali da nije još sve završeno.

"Postoje sada preče stvari. Istina je da mi radimo na dvije-tri stvari paralelno - i oko mog statusa u SDS-u, i oko toga u kom pravcu ćemo djelovati ako stranka ne prihvati moju žalbu, a isto tako i sporazum sa SNSD-om, prije svega, sa gospodinom /liderom SNSD-a Miloradom/ Dodikom oko projekata koji su bitni za grad Bijeljinu", rekao je Mićić.

On je napomenuo da sve što se s tim u vezi radi je vezano za ekonomske poslove, odnosno projekte u gradu Bijeljina.

Mićić je rekao da će za danas planirani sastanak sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, biti odgođen.

"U razgovoru koji je ovih dana, a i jutros obavljen s njim /Dodikom/, saglasni smo da on, kao srpski član Predsjedništva BiH, a i mi ovdje, sada imamo prečih poslova. Te stvari ćemo ostaviti za narednu nedjelju ili kada se malo smiri situacija u vezi sa virusom korona", rekao je Mićić novinarima.

On je naglasio da svi prethodni politički dogovori ostaju na snazi.

Mićić, koji je gradonačelnik Bijeljine, naglasio je da su sada najpreči očuvanje zdravlja stanovništva i sprečavanje širenja virusa korona, a poslije toga projekti važni za Semberiju i njenu izgradnju.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je 3. marta sporazum koji je Mićić potpisao sa Dodikom, a prema kojem bi Mićić na predstojećim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije koju podržava i SNSD.

Nakon toga, Predsjedništvo SDS-a je raspustilo bijeljinski Izvršni Gradski odbor SDS-a, te iz stranke isključilo Mićića, koji je najavio da će se žaliti na odluku vrha stranke o njegovom isključenju.