VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona26/03/2020

PRILAGOĐEN RADNI PROCES, DONACIJA GORIVA I DEZINFEKCIONIH SREDSTAVA

 

BANjALUKA, 26. MARTA /SRNA/ - Članice "Nestro" grupacije su usljed aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, a u skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srpske i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, prilagodile radni proces unutar društava u okviru ove grupacije.

 

Na svim Nestro benzinskim stanicama redovno se vrši dezinfekcija svih radnih površina, i unutar objekta i na spoljnim površinama, dok su za zaposlene obezbijeđene zaštitne maske i rukavice, a u maloprodajnim objektima sprovodi se preventivna mjera socijalne distance među klijentima kojima je na raspolaganju i dezinfekciono sredstvo, saopšteno je iz "Optima" grupe.

I u ostalim kompanijama koje pripadaju Nestro grupaciji /"Nestro petrol", "Optima" grupa, Rafinerija ulja Modriča i Rafinerija nafte Brod sprovode se mjere zaštite zaposlenih, te je u skladu sa uputstvima nadležnih institucija organizovan i rad od kuće.

U cilju podrške lokalnim zajednicama, Nestro grupacija je banjalučkom gradskom Štabu za vanredne situacije obezbijedila donaciju u gorivu, te se na taj način uključila u akciju "NisteSami" koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima.

Istovremeno, Rafinerija nafte Brod donirala je opštini Brod koncentrovanu emulziju za dezinfekciju grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Javnost će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima i eventualnim
promjenama koje se budu provodile u vezi sa novonastalom situacijom, uključujući izmjene radnog vremena benzinskih stanica.