VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona26/03/2020

MIROVIĆ: U POKRAJINI 41 OBOLJELO, OD KOJIH 22 U NOVOM SADU

 

NOVI SAD, 26. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je u Vojvodini zabilježen 41 slučaj virusa korona, od kojih je 22 na području Novog Sada.

 

On je istakao da je Novi Sad, poslije Beograda, Niša i Valjeva, potencijalno najugroženiji grad kada je riječ o infekcijama virusom korona.

"To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu među Novosađanima. Pobedićemo sva iskušenja koja nosi zaraza virusom korona ako se budemo pridržavali propisanih mera", rekao je za Radio-televiziju Vojvodine /RTV/ Mirović, koji je i predsjednik pokrajinskog Štaba za vanredne situacije.

On je najavio da će sutra početi opremanje i stavljanje u funkciju jedne od hala Novosadskog sajma za potrebe smještaja oboljelih od ovog virusa.

"Hale na Novosadskom sajmu će biti pripremljene za smeštaj pacijenata za slučaj da se desi najgori mogući scenario", pojasnio je Mirović.

On je naveo da na području Vojvodine postoje i drugi objekti za karantin za lica koja stižu iz inostranstva.

"Tu je odmaralište Letenka na Fruškoj gori i kasarna u Somboru, a razmatramo i druge lokacije, što zavisi od razvoja situacije", rekao je Mirović.

Prema njegovim riječima, narednih dana radiće se na rasterećenju migrantskog kampa u Kikindi u kome se trenutno nalazi 1.000 ljudi.

"To ćemo uraditi da bi postojala potpunija kontrola u složenoj epidemiološkoj situaciji u tom gradu. Koristim se prilikom da zamolim ministra odbrane Srbije da obezbedi jedan sanitetski tim za zdravstvenu trijažu migranata", rekao je Mirović.

On je podsjetio da je sa jučerašnjim danom u Kliničkom centru Vojvodine bilo smješteno 14 zaraženih pacijenata, od kojih je troje na respiratorima.