VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona26/03/2020

OPŠTINE IZ REGIJE PODRŽALE AKCIJU ZA NABAVKU RESPIRATORA

 

FOČA, 25. MARTA /SRNA/ - Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izjavio je da je inicijativa opštinskog Kriznog štaba za nabavku respiratora za Univerzitetsku bolnicu Foča naišla na dobar odjek, te da su svi načelnici opština iz regije sa kojima je razgovarao prihvatili da izdvoje sredstva za nabavku respiratora.

 

"Svi su jednodušno podržali inicijativu. Naišli smo na dobar odjek u Kalinoviku, Višegradu, Rudom, Novom Goraždu, Rogatici. Nisam se uspio čuti sa načelnikom Čajniča, a vjerujem da će i oni podržati i da ćemo uspjeti da obezbijedimo više respiratora koji će našoj bolnici biti neophodni", rekao je Mašić.

Na sastanku opštinskog Kriznog štaba navedeno je da je dobar odziv i među privrednicima, kojima će Univerzitetska bolnica zvanično uputiti dopis za učešće u solidarnoj nabavci respiratora.

Krizni štab je pozvao i sve Fočake koji žive u dijaspori da se uključe u ovu akciju.

Donatorska sredstva mogu se uplatiti na žiro račune Univerzitetske bolnice 562-006-81127924-02 i opštine Foča 562-006-00001712-12, oba u NLB banci, sa naznakom "pomoć u borbi protiv virusa korona".

Na sjednici Kriznog štaba je navedeno da je sve više primjera solidarnosti i čovjekoljublja, te da su preduzeće "Tehnogradnja", trgovinske radnje "Ostojić" i "Savić" i Kafe picerija "Mocart" obezbijedili namirnice za 80 paketa hrane za socijalno ugrožene, dok je poljoprivrednik Milan Gagović podijelio tonu krompira i 100 litara rakije starim licima u Foči i Ustikolini.