VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet30/03/2020

SAVJETNIK NETANJAHUA POZITIVNA NA VIRUS KORONA

 

TEL AVIV, 30. MARTA /SRNA/ - Savjetnik izraelskog premijera za ultraortodoksna pitanja Rivka Paluh bila je na testiranju pozitivna na virus korona, nekoliko dana nakon što se sastala sa Benjaminom Netanjahuom, javili su državni mediji.

 

List "Tajms of Izrael" javio je da je izvor iz Vlade Izraela tokom gostovanja na televiziji "Kanal 12" rekao da je Paluhova bila pozitivna na testu.

Paluhova je, navodno, bila pozitivna na testu nakon što je njen suprug hospitalizovan zbog oboljenja Kovid-19.

Prema riječima izvora iz Netanjahuovog kabineta, od onih koji su došli u kontakt sa Paluhovom zahtijevaće se da provedu 14 dana u samoizolaciji, u skladu sa preporukama izraelskog Ministarstva zdravlja, prenio je "Sputnjik".

Paluhova se sa premijerom, najvjerovatnije, sastala u četvrtak, 26. marta.

"Tajms of Izrael" dodaje da se sedmoro izraelskih poslanika nalazi u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu sa osobom kod koje je dijagnostikovan "Kovid-19".

Broj zaraženih u Izraelu porastao je na više od 4.000, nakon što je Ministarstvo zdravlja sinoć prijavilo još 382 slučaja oboljenja.

U Izraelu je usljed širenja zaraze virusom korona do sada preminulo 15 ljudi, a 74 pacijenta su na odjeljenjima za intenzivnu njegu.