VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona01/04/2020

REALIZOVANI SVI ZAKLJUČCI PREDSJEDNIŠTVA BiH

 

SARAJEVO, 1. APRILA /SRNA/ - Savjet ministara usvojio je Informaciju o realizaciji zaključaka Predsjedništva BiH i definisanih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona koju je predložio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

 

U saopštenju se naglašava da Savjet ministara svakodnevno razmatra sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti u borbi protiv širenja virusa Kovid-19 i te aktivnosti će biti nastavljene.

U Informaciji, koja će biti dostavljena Predsjedništvu BiH, navedene su sve aktivnosti i odluke koje je Savjet ministara donio u periodu od 17. marta do do danas na suzbijanju širenja virusa Kovid-19, te naglašeno da su zaključci Predsjedništva BiH realizovani, a uspostavljena je i intenzivna komunikacija sa međunarodnim finansijskih institucijama, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se podsjeća da je Savjet ministara i prije zaključka Predsjedništva BiH 5. marta održao drugu vanrednu sjednicu na kojoj je primio na znanje Informaciju o preduzetim mjerama u BiH u vezi sa sprečavanjem pojave i suzbijanjem širenja zarazne bolesti novim virusom korona.

Takođe, Savjet ministara je na četvrtoj vanrednoj sjednici održanoj 15. marta donio Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, a 14. marta u Doboju je održan sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara, predsjednika Vlade Republike Srpske i premijera Federacije BiH na kojem je donesena odluka da svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH idu u izolaciju u trajanju od 14 dana, kao i da će odluka stupiti na snagu 16. marta.

Tada je dogovoreno i da se uspostave dva štaba koji će se baviti zdravstvenim i privrednim aspektom i koji će kreirati mjere i preporuke entitetskim vladama i Savjetu ministara da savladaju ove poteškoće.