VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona03/04/2020

ORGANIZOVATI CJELODNEVNI RAD U CARINSKOJ ISPOSTAVI KARAKAJ

 

BANjALUKA, 3. APRILA /SRNA/ - Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim traži od Uprave za indirektno oporezivanje BiH da organizuje rad carinskih službi u Carinskoj ispostavi Zvornik-Karakaj od 00.00 do 24.00 časa s ciljem nesmetanog protoka robe.

 

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zadužena je da organizuje rad potrebnih inspekcijskih službi u skladu sa radnim vremenom carinske službe iz ovog zaključka, saopšteno je iz Republičkog štaba.

U saopštenju je navedeno da zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda van mjesta prebivališta stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se do ponedjeljka, 13. aprila.

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj zabranjuje se svim građanima kretanje izvan njihovog mjesta prebivališta boravišta od subote u 12.00 do nedjelje u 18.00 časova.

Zabrana se ne odnosi na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od Ministarstva unutrašnjih poslova ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od poslodavca.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zabrana se ne odnosi na lica koja u dane vikenda, primjera radi, sa teritorije jedne opštine ili grada odlaze na posao na područje druge opštine ili grada, ističe se u saopštenju.

Lica koja u dane vikenda nemaju potvrdu poslodavca o potrebi kretanja zbog obavljanja posla, ili dozvolu MUP-a Republike Srpske za kretanje, ne mogu da se kreću izvan mjesta svog prebivališta boravišta.

Zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji "Republički štabaza vanredne situacije – Akti".