VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona05/04/2020

SUTRA O UREDBAMA KOJE ĆE IMATI ZAKONSKU SNAGU

 

BANjALUKA, 5. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sutra će u Banjaluci organizovati sastanak na kojem će predsjednik Vlade Radovan Višković, te ministar pravde Anton Kasipović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač obrazložiti donošenje prijedloga dvije uredbe sa zakonskom snagom.

 

Riječ je o Prijedlogu uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Srpske i Prijedlogu uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Sastanku će prisustvovati predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, kao i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Dušica Šolaja.

Donošenje narednih uredbi sa zakonskom snagom odvijaće se po istoj proceduri, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Sastanak će biti održan u Palati Republike u 11.00 časova.

Nakon sastanka predviđeno je saopštenje za javnost. Kadrovi i fotografije sa sastanka biće dostavljeni svim medijima putem linka "we transfer".