VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona07/04/2020

IZLIJEČENA DVA PACIJENTA

 

MODRIČA, 7. APRILA /SRNA/ - Dva pacijenta zaražena virusom korona iz Modriče izliječena su i nalaze se pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji, izjavio je Srni direktor modričkog Doma zdravlja Darko Stefanović.

 

Stefanović je istakao da su lica, koja su boravila u karantinu u Studentskom centru u Banjaluci, nakon dva negativna testa na virus korona, u protekla dva dana upućena u kućnu izolaciju koja će uz ljekarski nadzor Doma zdravlja Modriča trajati 14 dana.

"Od pojave epidemije, novim virusom korona u opštini Modriča zaražena su tri lica, od kojih se jedno i dalje nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci", rekao je Stefanović.

On je naveo da je pod nadzorom trenutno 100 lica, a da ih je iz nadzora izašlo 450.

U Modriči su formirana tri karantina u kojima se trenutno nalazi 27 lica, podaci su opštinske Civilne zaštite.

Koordinator za rad karantina Željko Terzić rekao je da se u karantinu u Sarajevskoj ulici nalazi osam lica koja su upućena sa graničnog prelaza i negativna su na virus korona.

"Dva lica se nalaze u karantinu u blizini Policijske stanice, dok je u karantinu formiranom u Osnovnoj školi `Sutjeska` smješteno 17 lica upućenih sa graničnog prelaza bez testa na novi virus korona", rekao je Terzić.