VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona07/04/2020

NEMA NOVOZARAŽENIH, POD NADZOROM 77 LICA

 

KOZARSKA DUBICA, 7. APRILA /SRNA/ - U Kozarskoj Dubici u protekla 24 časa nije registrovan nijedan slučaj infekcije virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom sada je 77 lica, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja Borka Knežević.

 

Ona je dodala da su iz sistema epidemiološkog nadzora izašla 342 lica, a da se očekuju nalazi testiranja za njih 11.

U karantinu, koji je u Kozarskoj Dubici formiran u Osnovnoj školi "Sveti Sava", boravi 31 lice, među kojima je pet žena, a riječ je o osobama koje su doputovale iz inostranstva i kojima je karantin određen rješenjem sanitarnih inspektora prema uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Karantin ispunjava sve propisane uslove smještaja, ishrane i zdravstvenog nadzora, uz propisana pravila ponašanja i kućni red.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da se, radi sprečavanja širenja virusa korona, redovno provodi naredba o dezinfekciji javnih površina, stambenih objekata i preduzeća.

"Opština je obezbijedila dovoljno sredstava za dezinfekciju, s obzirom da je higijena javnih prostora važan segment u sprečavanju širenja infekcije, a smatramo da i ova mjera daje rezultate u Kozarskoj Dubici", rekao je načelnik opštine Radenko Reljić.

On je podsjetio da Higijensko-epidemiološka službe Doma zdravlja, u saradnji sa preduzećima "Vodovod" i "Komunalac" i pripadnicima Vatrogasne jedinice vrši dezinfekciju javnih objekata i stambenih zgrada svakog utorka i petka od 10.00 časova, dok se dezinfekcija ulica i trgova istim danima vrši od 20.00 časova.

Reljić je pohvalio sve aktivnosti institucija, organizacija, udruženja, preduzeća i pojedinaca koje se sprovode sa namjerom da se u vrijeme epidemije pomogne socijalno ugroženim, starijim i bolesnim sugrađanima, naglasivši da je društvena solidarnost u Kozarskoj Dubici veoma izražena.

U većim trgovačkim objektima jutros su starijim licima i penzionerima besplatno dijeljene zaštitne maske koje je obezbijedila opština.

Šef opštinskog Odsjeka komunalne policije Slobodan Pralica kaže da je danas do 12.00 časova kontrolisano 18 lica u kućnoj izolaciji i da su svi zatečeni na kućnim adresama.