VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura27/04/2020

U SRIJEDU PREMIJERA FILMA "UMETNOST U DOBA KRIZE I RATOVA"

 

BEOGRAD, 27. APRILA /SRNA/ - Zavod za proučavanje kulturnog razvoja iz Beograda emitovaće u srijedu, 29. aprila, premijerno na svom "Jutjub" kanalu film "Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice", posvećen konferenciji "Beogradski kontrapunkt" koja je održana u junu 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

U polučasovnom filmu učestvuju međunarodno priznati književnici Habib Ahmadzade iz Irana, Džang Đićijang iz Kine, German Sadulajev iz Rusije, Slobodan Despot iz Švajcarske i Muharem Bazdulj iz Srbije, kao i uvodničari i moderatori - reditelj Emir Kusturica i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosaljević.

Film će biti emitovan u srijedu, 29. aprila, u 20.00 časova, saopšteno je danas iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Učesnici filma govore o mogućnosti umjetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju, što je posebno aktuelna tema u situaciji u kojoj se trenutno nalazi cijeli svijet.

"Beogradski kontrapunkt" je međunarodna konferencija pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije i u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prvi put je održana 2017. godine.

Njen cilj je da u Beogradu okupi značajne umjetnike iz različitih dijelova svijeta i omogući dijalog o najvažnijim pitanjima našeg vremena.