VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet12/05/2020

MEĐU 13 ŽRTAVA U BOLNICI DVIJE BEBE

 

KABUL, 12. MAJA /SRNA-Rojters/ - U napadu naoružanih osoba na bolnicu u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, ubijeno je 13 ljudi, a među njima su i dva novorođenčeta u klinici za akušerstvo koju vodi organizacija LJekari bez granica, saopštili su zvaničnici.

 

U odvojenom napadu na sahrani policijskog komandanta u provinciji Nangahar bombaš samoubica ubio je najmanje 24 osobe, a ranio 68.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost ni za jedan napad. Talibani su objavili da ne stoje iza ovih događaja i da su obustavili napade u gradovima u skladu sa sporazumom o povlačenju američkih trupa.

Poznato je da militantna grupa Islamska država djeluje u Nangaharu i da je izvršila nekoliko napada u Kabulu tokom prethodnih mjeseci. Snage bezbjednosti juče su uhapsile njenog regionalnog lidera u glavnom gradu.

Portparol administracije u Nangaharu izjavio je da bi broj žrtava napada na sahrani mogao da poraste.

U Kabulu su najmanje tri napadača u policijskim uniformama upala u bolnicu Dašt e Barči i počela da pucaju i bacaju bombe. U napadu je ranjeno 15 ljudi.

Pripadnici snaga bezbjednosti ubili su napadače do popodnevnih sati po lokalnom vremenu.

Zvaničnici ministarstava zdravlja i unutrašnjih poslova izjavili su da su među ubijenima i ranjenima majke, medicinske sestre i djeca.