VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet12/05/2020

UHAPŠENO VIŠE OD 90 MAFIJAŠA

 

RIM, 12. MAJA /SRNA/ - Italijanska policija uhapsila je u Palermu 91 osumnjičenog pripadnika mafije u okviru istrage o pranju novca i iznudi, u nastojanju da omete pokušaje "Koza nostre" da iskoristi ekonomske probleme izazvane pandemijom.

 

Asošijejted pres navodi da je više stotina policajaca učestvovalo u akciji u Palermu, gdje je navodno sjedište mafije, te u nekoliko regiona na sjeveru Italije.

Istražioci su uhapsili mafijaše dok su vršili "pranje" prihoda dobijenih iznudom i švercom droge i tokom pripreme da otkupe firme koje su se našle u problemu zbog blokada uvedenih radi suzbijanja pandemije.

Zelenaštvo čini veliki dio aktivnosti organizovanog kriminala u Italiji, ali mafijaši sve češće pokušavaju da otkupe hotele, restorane, apoteke, salone automobila i druge firme.

Kriminalni klanovi koji su se jutros našli na udaru policije prebacili su neke od svojih rukovodilaca u Milano, gdje, između ostalog, od kafića traže da kupuju kafu od određene kompanije pod kontrolom sicilijanske mafije.

Policija je, takođe, izvršila zapljenu nezakonito stečenih sredstava u vrijednosti od 15 miliona evra, te 13 trkačkih konja.