VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet13/05/2020

ĐILIN UVEO RESTRIKCIJE ZBOG NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE

 

PEKING, 13. MAJA /SRNA-Rojters/ - Sjeveroistočni kineski grad Đilin uveo je restrikcije na putovanja radi obuzdavanja nove epidemije virusa koorna, pošto je registrovano šest novih slučajeva zaraze u prethodna 24 časa.

 

Đilin je postao izvor potencijalnog novog talasa zaraze, a susjedni grad Šulan bio je primoran da podigne procjenu rizika na "visok" sa "srednjeg" tokom vikenda.

"Da bi se presjeklo širenje epidemije, odlučili smo da primijenimo kontrolne mjere u urbanim oblastima Đilina", izjavila je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Gaj Dongping.

Pet od šest novih slučajeva moglo je direktno da se poveže sa jednim potvrđenim slučajem u Šulanu, gdje je prethodno identifikovan jedan klaster, objavila je lokalna zdravstvena komisija.

Đilin je drugi po veličini grad u istoimenoj provinciji koja se graniči sa Sjevernom Korejom i Rusijom. Grad će sada suspendovati odlazeće i tranzitne usluge za putnički željeznički saobraćaj.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine prijavila je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona za 12. maj, uključujući jedan uvezen iz Šangaja.

Potvrđeno je i osam novih asimptomatskih slučajeva, dok ih je dan ranije bilo 15.