VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet13/05/2020

BROJ ZARAŽENIH VEĆI NEGO U NjEMAČKOJ

 

BRAZILIJA, 13. MAJA /SRNA-Rojters/ - Broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Brazilu dostigaoje 177.589, što je više nego u Njemačkoj, gdje je registrovano 170.508 slučajeva.

 

Prema novim zvaničnim podacima, Brazil se približio Francuskoj, koja ima 178.225 zaraženih, čime ova južnoamerička zemlja postaje novo globalno žarište pandemije.

Evropa je počela da ublažava mjere blokade, dok dnevni broj umrlih opada, ali se epidemija u Brazilu i dalje ubrzava, nakon što je počela krajem februara.

Predsjednik Žair Bolsonaro želi da frizerski saloni i teretane nastave rad pošto smatra da ne postoji veliki rizik i kritikuje vladina naređenja o izolaciji.

Tokom prethodna 24 časa, u ovoj zemlji zabilježen je 881 smrtni slučaj od oboljenja kovid-19, što je najviše u jednom danu do sada.

Bolsonaro je rekao da je ekonomska šteta gora od bolesti i objavio ukaz kojim je klasifikovao kozmetičke salone i teretane kao "esencijalne" usluge.

On je rekao da guverneri koji se ne slažu sa ukazom mogu da podnesu tužbu pred sudom. Najmanje deset guvernera reklo je da neće poštovati ukaz.

Ankete pokazuju da je procenat građana koji se ne slažu sa predsjednikovom politikom porastao na preko 55 odsto sa 47 odsto u januaru.