VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana23/05/2020

STANIĆ: PODRŠKA MJERAMA, ALI NEĆEMO UČESTVOVATI U DANAŠNjEM GLASANjU

 

BANjALUKA, 23. MAJA /SRNA/ - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini da je zaduženje Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina u kreditnom smislu vrlo povoljno, ali da poslanici ove stranke neće učestvovati u današnjem glasanju.

 

Stanić je pojasnio da podržava finansijske mjere vlasti, pa i zaduženja da bi se sanirale posljedice virusa korona u privredi i slično, ali ne neodgovoran način na koji će se, kako tvrdi, trošiti novčana sredstva.

On je naveo da je to jedan od razloga zbog kojih neće učestvovati u današnjem glasanju, kao i odbijanje da se formira skupštinska komisija u vezi sa javnim nabavkama za vrijeme vanrednog stanja.

Tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno Finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-BA/ Stanić je rekao da javna preduzeća u Srpskoj moraju biti profitabilnija, posebno "Šume Srpske".

On je istakao da je aktuelna kriza pokazala da su Republici potrebne Robne rezerve.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Republika Srpska primorana da se zadužuje radi prevazilaženja štete u privredi izazvane epidemijom virusa korona, ali je upozorila da nivo duga raste i postaje teret budućem ekonomskom rastu.

Trivićeva je dodala da su u narednom periodu Srpskoj potrebne veće stope rasta kada je riječ o BDP-u. /nastaviće se/boj/mis/sđp