VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet24/05/2020

AMERIKA POKUŠAVA DA POTKOPA POVJERENjE RUSA U PUTINA

 

MOSKVA, 24. MAJA /SRNA/ - SAD pokušavaju da koriste kontrolisane medije, blogere i opozicione političare da bi potkopali povjerenje Rusa u predsjednika Vladimira Putina, čija je politika podigla Rusiju na novi nivo, izjavio je danas predsjednik ruske državne Dume Vjačeslav Volodin.

 

"Naš predsjednik Vladimir Putin doveo je Rusiju na jedan novi nivo gdje je ona poštovana i uvažavana. Ako se situacija uporedi sa onom devedesetih godina, sasvim je jasno da je došlo do značajnog rasta u svim sferama života", rekao je Volodin.

On je ukazao da SAD pokušavaju da potkopaju povjerenje građana i da su to metode koje koriste američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ i Stejt department, ali da se Rusija mora oduprijeti uplitanju u svoja unutrašnja pitanja.

"Mislim da neću odati neku veliku tajnu ako kažem da su oni u stalnom kontaktu sa nekim opozicionim političarima, kao i velikim brojem medija i blogera", rekao je Volodin i dodao da neki od njih čak i ne shvataju da su samo pioni koji se koriste za razaranje Rusije.

On je napomenuo da su napadi Vašingtona usmjereni na diskreditaciju predsjednika, glavnih institucija i vodećih političara, te da su SAD dosta doprinijele i raspadu Sovjetskog Saveza.

Prema njegovim riječima, SAD šire lažne vijesti o situaciji u vezi sa virusom korona i o rejtingu ruskih vlasti jer pokušavaju da destabilizuju stanje u zemlji da bi sačuvale svoju dominantnu poziciju u svijetu.

"Kada govorimo o američkoj demokratiji i postignućima uviđamo da je ta zemlja postigla puno toga, ali na uštrb drugih. Sve se u svijetu mijenja i SAD žele da zadrže svoju dominantnu poziciju slabljenjem drugih država", rekao je Volodin.

On je dodao da je pozicija SAD u svijetu značajno uzdrmana i da oni zato vrše ogroman pritisak na Rusiju.

Volodin je naglasio da je Kina pretekla SAD u ekonomskom i tehnološkom razvoju, dok je Rusija pretekla SAD u vojnim pitanjima, prenio je TASS.